top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

Şeyh Efendi’yi Özel Kılan Neydi?


BismillahirRahmanirRahim

Soru: Şeyh Efendi’yi diğer Evliyalardan ayıran, Onu özel kılan özellikler nelerdi?

Ne yapmamı istiyorsun? Diğer Evliyalar’la mı kıyaslayayım Onu? Başka Evliya bilmiyorum ben. Bir tek onu tanıyorum. Ve O da emsalsiz biri. Başka bir Evliya tanımama gerek yok. Yani gerçekten bilmeye... Tabii duydum Onları, biliyorum. Onlara saygı duyuyorum. Şeyh Efendi ne kadar bilmeme izin verirse, o kadar biliyorum Onları.

Yani bu diğer Evliyaları da Onun aracılığı ile bildiğim anlamına geliyor.

Ne zannediyorsun? Gavsul Azam'ı google'da aratıp o Evliya'yı tanıdığını mı zannediyorsun? Ya da Hz. Rumi hakkında bazı kafir yayın evlerinde basılmış bir takım kitaplar okuduğunda o Evliya'yı tanıyacağını mı sanıyorsun?

Evliya sana ne derece O'nu tanımanı izin verirse, sen de Onu o kadar tanıyabilirsin. Bu, manevi ilim. Kitabi bir ilim değil.

Peki nasıl bileceksin o Evliya'yı?

Eğer Allah'ı, Şeyh Efendi'nin bize öğrettiğince bildiğimizi söylüyorsak o zaman başka bir Evliya tanıdığımızı nasıl iddia edebiliriz ki? Tamam. Belki Onlarla tanışmış olabiliriz. Ama Onları biliyor muyuz? Hayır. Onlara inanmadığımızı mı söylüyoruz? Onlara inanıyoruz. Onlara saygı duyuyoruz. Fakat biz yalnızca O kişiye odaklanıyoruz.

Ve Onun, bana bütün Evliyaları hatırlattığını söyleyebilirim

Yani Şeyh Efendi ile oturuyorum, bir süre onunla beraber oluyorum, sonra eğer bir Evliya hakkında bir şey duyarsam, ya da anlatılan bir hikaye duyarsam, bir hikaye okunursa, ya da ben bir yerlerde okursam, "Tıpkı Şeyh Efendi gibi," derim. Hak mı değil mi?

Bu kadar.

Her Evliya bana Onu hatırlatır. Ve O da bana her Evliya'yı hatırlatır. Bitti.

Ben buyum. Belki başka birinin daha iyi cevapları olabilir. Bu benim.

Allah hakkında bildiklerim... Ki hiçbir şey bildiğim yok. Veya Peygamber Efendimiz (asvs) hakkında... Ki hiçbir şey bildiğim yok. Hepsi Şeyhimden geliyor. Açan O. Ve o izin ile bir şeyler söyleyebilirim. Bir şeyler biliyorum; fakat bildiğimi ancak Onun vasıtasıyla bilebiliyorum. Kendimden değil. Bir başkasından değil.

Benim Mürşidim O. Benim Rehberim O. Ve bence en iyi Rehber O.

Fatiha.

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdulkerim el Kibrisi (ks) ‘nin Halifesi

Osmanlı Dergahı, New York

17 RabiülAhir 1439

4 Ocak 2018

120 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page