top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

Her yerde Şeytan ve nefslerle çevrilmiş iken ne yapabilirim?


Soru: Yaşadığım ülkede çok yalnız ve güçsüz hissediyorum. Her yerde Şeytan ve nefslerle çevrilmiş iken ne yapabilirim?

BismillahirRahmanirRahim

Bu, Peygamber Efendimiz’in (sav) tarif ettiği, bizim de Hutbe’de bahsettiğimiz şey. Şeytanlarla çevrilmiş olacaksın, fitnenin ortasında olacaksın; uzak dur, yalnız ol. Şeyh Efendi de Sohbeti’nde söylüyor, Hutbe’de de alıntı yapmıştık; “Yalnız ol.” Böylesi iyidir. Ama güçsüz hissediyorsun; fark etmez. Etrafta dolaşıp Şeytan ve Şeytani insanlarla mı birlikte olmak istiyorsun? İstiyorsun belki; ama bu seni daha güçlü hale getirmez. Aksine senin imanını mahveder. Şu anda zayıf ve buruk hissediyorsun. Elhamdülillah. Neden “Elhamdülillah” diyorum? Çünkü bu da Sünnet’tir; yalnız ve güçsüz hissetmek, düşmanlarla çevrili olmak; yıllar boyunca… Peygamber’in ne yaşadığını deneyimleyeceksin. Sahabe-i Kiram’ın ne yaşadığını deneyimleyeceksin. Evliyaların ne yaşadığını deneyimleyeceksin. Kim ruhsallık yolunun, gökkuşağı altında uzanan, güllerle donatılmış bir yol olduğunu söylüyor ki? Kim diyor bunu? Ne zamandan beri böyle?

Aşk mı? Peygamber’e (as) gelip, “Ya ResulAllah, seni seviyorum.” diyen kişiye, Peygamber (as); “Kendini zorluğa hazırla.” demiştir. Habibullah, Allah’ın en çok sevdiği ve Allah’ı en çok seven; onun hayatı zorluklarla doluydu. Sen de mi böyle hissediyorsun? Otur bir köşeye ve şöyle söyle; “Elhamdülillah Ya Rabbi, ben güçsüzüm. Ben bunu kaldıramam; ama biliyorum ki mübarek zatlar, benim yaşadığımı yaşadılar ve bundan geçtiler. Ben kendimi onlardan saymıyorum. Ben çok kirliyim, ama kendimi onurlandırılmış hissediyorum; çünkü milyonlarca, milyarlarca insanın içinden, imanım yüzünden yalnız hissetmem için beni seçtin. Senin hikmetin ve takdirine uygunsa; bu yalnızlık ve güçsüzlüğü geçerek, güçlü olanlarla birlikte olmama ve imanımın güçlenmesine yardım et.”

Bu yüzden sabırlı ol. Sabırlı ol.

Merak etme, Şeytan’ın zamanı bitiyor. Sona yaklaşıyor. Her şey daha da güçleniyor gibi görünüyor; ancak her şey, artık sona geliyor. Güneş, her yer tamamen karanlığa gömülünceye dek yükselmeyecek. Ve görüyoruz ki, her geçen gün, her geçen yıl, her yer daha da fazla kararıyor. Bir sorunun üstesinden gelmeye çalışıyorlar. Oradan, on yeni sorun daha açığa çıkıyor. On sorunu çözmeye çalışıyorlar; yüz sorun daha çıkıyor. Hiç bitmiyor; ancak insanları kandırıyorlar. Bak. Televizyonuna bak, Facebook’a bak; bu dünyanın sahteliğini gör: “Her şey çok güzel” diyor. Eğer birazcık akıl sahibiysen, öyle olmadığını göreceksin.

Kendimizi geriye çekelim. Bizler garipleriz. Bizler yalnızız. Bizler garip insanlarız. Böyle hissetmiyor musun? Müslümanlar arasında bile garip kalıyoruz. Bu ülkenin içinde bile garip kalıyoruz. Ailelerimiz içinde garip kalıyoruz. Ancak, bizler Peygamber’e(sav) ve Allah’a (svt) çok yakınız. Ve Onlar da bize, etrafımızdaki her şeyden çok daha fazla yakınlar. Peygamber (as) söylüyor; “İslam, grip başladı ve garip bitecek. Gariplere Selam olsun.” Onun Selam’ını alanlardan olalım inşaAllah. Allah (svt) beni affetsin ve sizlere rahmet etsin.

El Fatiha.

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdülkerim El-Kıbrisi'nin (ks) Halifesi

Osmanlı Dergahı, New York

8 Rebiülevvel 1438

6 Ocak 2017

127 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page