top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

Deccal’in fitnesi nedir?


Deccal’in fitnesi nedir?

BismillahirRahmanirRahim

Deccal'in fitnesi, Hak ve Batıl’ın olmadığını söylemektir. Her şey iyi, her şey güzel. Ve bu fitne, her şeyin içindedir. Deccal'in fitnesi, senin için karışıklık yaratacağı ilk şey, 'Hak' olacak. Şeriat olacak. Yasalar ve Peygamber’in Sünneti olacak. Seni bunlar hakkında şaşırtacak. Nasıl seni şaşırtabilir, her şey ortada değil mi? Hayır, her şey değil. Çünkü gözlerini kapatmış olan bir kimseye, bin tane güneş bile, ışık olduğuna inandıramaz. Bu yüzden kafası karışır, çünkü kişi gözlerini kapatmıştır. Işık olmadığı için değil; gözlerini kapattığı için. Ve Deccal, insanları bunun için eğitiyor, onları şaşırtmak için; ‘Gözlerini kapat’ diyor. Hak ortada. ‘Gözlerini kapat. Hak ve ya Batıl diye bir şey yok. Çünkü Allah Rahman’dır, Allah Rahim’dir. Allah bağışlayıcıdır, Allah merhametlidir. Allah yargılamayacak.’ ‘Allah’ın bir ismi de Hakim’ dediğimiz zaman; ‘Hayır o şekilde değil; Allah her şeyi kabul ediyor, Allah herkesi kabul ediyor.’ O zaman herkes için geçerli olan farzlara ne oldu; iyi olanı cesaretlendirip, kötü olandan sakınmaya ne oldu? Öyleyse iyi ve kötü diye bir ayrım var. Deccal ise, ‘İyi ve kötü yok diyor.’ Bunu söyleyen insanlar kim? Yani Deccal’in halifeleri kim? İnançsızların müzikten eğlenceye uzanan dünyasını bir kenara koyalım. İnançsızların dünyası, insanları belirli şekilde düşünmeye sevk ediyor. Belirli şekilde düşünmeye zorluyor. Medyayı bir kenara koyalım. Senin aklının ve kalbinin açılmasını engelleyen yaşam şekillerini bir kenara koyalım. Neyin yaşam şekli? Beslenme şeklin; yediğin yemek bile, insan olmanı sağlamak yerine, senin daha da hayvan olmanı sağlıyor. Sadece nefsinin arzularını gerçekleştirmen için, kalbine daha fazla bu dünyanın sevgisini koyuyor. Bu inançsızların dünyasını bir kenara koyalım ve İslam dünyasına bakalım.

Deccal’in halifeleri kimler ve onların özellikleri nedir? Bu çok büyük bir soru. Asla unutmayın, Peygamber Efendimiz (sav), Sahabe-i Kiram’a, Kıyamet Günü’ne kadar geçekleşecek olan her şeyi öğretti. Onlara her şeyi söyledi. Peki, o bilgiye ne oldu? Böyle bir bilginin Google’da bulunacağını mı zannediyorsun? İnternette olacağını? Bu bilgi, yazılarak bile korunmadı. Bu bilginin Sultanı, Sahabe-i Kiram içinde Hz. Ebu Bekir Sıddık’tır ve o, tüm bu bilgiyi aldı; yazdı ve sonra da yaktı. Ve dedi ki; ‘Bu bilgiyi sadece kalpleri saf ve temiz olan insanlara vereceğiz. Bu bilgi kalpten kalbe geçecek.’ İnanan kimselere bunu verecekler.

Deccal’in fitnesinin işaretlerinden, özelliğinden biri; Peygamber Efendimiz (sav), ‘Mehdi (as) gelecek.’ diyor. Ve onun savaşacağı kişiler, Deccal’in vekilleri olacak. Peygamber (sav), savaşacağı şeylerden birinin de ne olduğunu söylüyor? İslam’daki 70.000 âlim. Mehdi (as) Hakk’ın kılıcı alacak ve ikiyüzlü, inançsız başları kesecek. İslam’daki 70.000 âlim. Onlar, Ümmeti daha da inançsızlığa sürüklediler. Onlar hakikati gizlediler. Onlar zalimlerin cübbesini tutuyorlar. Allah bizi onlarla imtihan etmesin. Onlar, ‘Hak ve Batıl arasında ayrım yoktur, farklılık yoktur; hepimiz birbirimizi sevmeliyiz’ diyor.

Bizler aciz kimseleriz, ancak bizler Şeyhimizin cübbesine tutunuyoruz. Ve o da onun Şeyhinin cübbesine tutunuyor; bu zincir 1400 yıl öncesine Peygamber Efendimiz’e (sav) kadar uzanıyor. Ona tutunduğun sürece, bu yoldan asla sapmazsın. Deccal’in fitnesinin, karışıklığının birçok başka özelliği, işareti daha var. Ama bu, bizim anlamamız için yeterlidir. Fitne; Hak ve Batıl’ın olmadığı, hepimizin eşit olduğu, her şeyin iyi, her şeyin güzel olduğudur: ‘Her şey sevgidir’. Biz Rabbimizden korkuyoruz; çünkü O’nu seviyoruz. Evet, Peygamber Efendimizi (sav) seviyoruz ve ona itaatsizlik etmekten korkuyoruz. Bu ayda sadece ilahiler, naatlar, kasideler söylemeyeceğiz. Hayatımıza bakıp, Peygamber Efendimize (sav) nasıl itaatsizlik ettiğimizi görüp, bunun için ağlayıp, düzeltmeye çalışacağız. Peygamber Efendimiz’in (sav) rızası için nefsimizin üzerine basmaya çalışmak, milyarlarca günler ve saatlerce Salavat getirmekten daha iyidir.

Allah bizleri daha da güçlendirsin, samimiyetimizi daha da arttırsın inşaAllah. Allah, bu zalimliğe son versin. Allah, bizi Mehdi (as)’ın askerlerinden eylesin. Allah, tüm iman edenleri bir araya getirsin. Allah, bu küfre son versin. Allah, bize Hakk’ın tarafında yer alanlardan eylesin ve Hakk’ın yanında olan diğer insanlarını bulmamızı sağlasın; hangi yolda olurlarsa olsunlar, onlarla bir araya gelelim ve dünyanın şu anda her yerini sarmış olan, bu insanoğlunun başına gelen zalimliğe, zorbalığa son verebilelim. Allah beni affetsin ve sizlere de Rahmet etsin; Peygamber Efendimiz (sav) hürmetine, Büyük Şeyhimiz ve Şeyhimiz’in hürmetine;

El Fatiha.

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdülkerim El-Kıbrisi'nin Halifesi

New York Osmanlı Dergahı

8 Rebiülevvel 1438

8 Aralık 2016

295 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page