top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

Eğer bu dünya bir fitne ise ne için yaratıldı?


BismillahirRahmanirRahim

Fitnenin bizi yok etmemesi için. Bizim için bu fitnenin (Dünya) anlamı, onun içine girmek ve içinden geçip dışarıya çıkmak. Öyleyse, fitnenin içinden, ondan etkilenmeden geçip çıkarsan ne olur? Daha da yüksek seviyeye gelirsin, değil mi? Tüm amaç bu; bizim daha yüksek seviyeye gelmemiz. Aynı yerde takılıp kalmamız değil. Yani, bu dünya ne için yaratıldı? İmtihan için yaratıldı. Allah (svt), Kuran’da birçok yerde söylüyor; bu dünya imtihan yeridir. İmtihan yeri olmak için yaratılmıştır. Eğer Kuran’a inanıyorsan böyle; eğer inanmıyorsan, ne söyleyebiliriz ki? Eğer Müslümansan ve Kuran’a inanıyorsan… Müslümansan, Kuran’a inanmak zorundasın. Yani bu dünya, imtihan için yaratıldı. Bizim için karışıklıktan başka bir şey değil. Ve inanan kişi, bu dünyanın karışıklıktan ibaret olduğunu ve bu dünyanın ötesinde, sonrasında; bir hakikat olduğunu, huzur olduğunu anlar. O hakikati anlayarak, oraya köprüleri kurmaya başlar. Daha bu dünyadayken o hakikati yaşamaya başlar ve dünyadan göç ettikten sonra, o hakikate geçer.

Bu dünya bir fitne; ancak dünyanın çoğu, insanların çoğu; bu dünyayı bir fitne olarak görmüyor. Bu dünyayı bir karışıklık yeri olarak görmüyor. Bu dünyanın Cennet olduğunu söylüyorlar. Bu dünyayı Cennete çevirmeye çalışıyorlar. “Aralıksız çalışmalısın, okula gitmelisin, yapılar inşa etmelisin; dünyadaki tüm zevkleri yaşamalı ve servete sahip olmalı; gençlere bunu öğretmelisin. Herkese bu dünyanın sadece nefsini tatmin etmen gereken bir yer olduğunu öğretmelisin.” Onlar için hiç de karışık değil, onlar için çok net. Dünya orada, onu elde etmelisin. Başka birine ait olsa da fark etmez. “Doğru ya da yanlış olsun önemi yok. Allah’ın (svt) ve Peygamberi’nin ne söylediğinin önemi yok. İstiyorsun, öyleyse al!”

Aynen bu şekilde değil mi? Dünya ehli için bu dünya karışık değil. Ahiret ehli olanlar, Ahiret’e inanlar için, Allah’ın sözlerine inanlar için; onlar anlıyorlar; bu dünyada yaşamak karışıklıktan ibaret. İmana ve inanca sahip olmak, sıkı tutunmak ve bu karışıklığın içinde işini yapmak; bizi daha yüksek seviyelere çıkaracak. Bize daha çok şeref verecek. O zaman imtihanı geçmiş oluruz. Esas olan hakikatimize dönmüş oluruz.

Selamun Aleykum ve Rahmetullah…

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdülkerim el-Kıbrısi el-Rabbani (ks) Halifesi

Osmanlı Dergahı, New York

3 Ekim 2014

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page