top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

Son birkaç haftadır Dergahta Zikre katılırken bulantı hissediyorum. Neyi yanlış yapıyorum?


BismillahirRahmanirRahim

Güzel, kendini kontrol etmen lazım. Kesinlikle yanlış bir şey yapıyorsun. Kendini kontrol et. Kendini kontrol eden kişi, 'Neyi yanlış yapıyorum?' demez. Anlar, 'Neyi doğru yapıyorum? Namazlarımı doğru kılıyor muyum? Hayır. Zikrimi doğru yapıyor muyum? Hayır. Bana verilen işi doğru yapıyor muyum? Hayır.'

Öyleyse şimdi bir milyon sebebin var. Hangisi olduğunu seç. Ondan tövbe et. Değiş. Bağışlanma dile. Kibirli ve inatçı olma. Kibir ve inatçılık yüzlerce, binlerce yolla, tuzakla gelir. Belki sesi çok hoş, sesi çok mütevazi, ama onun arkasında inatçılık var. Kişinin duruşu, konuşması, sanki ağzında tereyağı erimez. Bu ifadeyi biliyorsunuz? Bazen bu ifadeyi kullanırım ve insanlar ne konuştuğunu anlamıyorum diyorlar. Ne demek istiyorsun, tereyağı ağzında erimez? Soğuk bir kişi mi demek?

Kişi o kadar masum ki hiçbir şeye hiçbir zararı dokunmaz demek. Ama o kocaman nefsin arkasında, inatçılık var. Şimdi doktor bilir, doktor bir şeyi saklayıp saklamadığını bilir. Bir grup insan içinde otururken, markete gittiğinde, dışarı çıktığında, ailenle konuşurken herkes normal görünür. Herkes sağlıklı görünür, herkes hoş görünür. Güzel kıyafetler, güzel parfüm. Ama herkes doktora görünse, doktor herkesin fiziksel olarak ne rahatsızlığı olduğunu söyler. Herkesin hastalığını söyler. Sen bunu söyleyebilir misin? Bunu diyebilir misin? Hayır, yapamazsın. Ama doktor yapar. Güzel kıyafetler giyerek ve parfümle kendini ne kadar saklamaya çalışsan da, doktor 'gel' der. Bazı doktorlar gözüne bakar, hemen bilirler. Bazı doktorlar ellerine bakar, bilirler. Bazı doktorlar sana bakmaya bile ihtiyaç duymazlar, bilirler.

O halde, bul. Düzelt. Yanlış bir şey yapıyorsun, doğru bir şey yapmaya koş. Evet kesinlikle zikrin sana enerji vermesi lazım. Zikrin sana hayat vermesi lazım. Ama asla zikri suçlama seni böyle hissettiriyor diye. Bazen ilaç, çoğu zaman seni iyileştirmeden önce seni daha kötü hissettirir. Öyle değil mi? O yüzden olan budur.

Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve berekatuHu.

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdülkerim el-Kıbrısi el-Rabbani (ks) Halifesi

Osmanlı Dergahı, New York

Şevval 22 1436

7 Ağustos 2015

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page