top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

Ümmet Olmanın Temel Şartı Hakta Birleşmektir


BismillahirRahmanirRahim

Estağfurullah el azim ve etubu ileyh.

Selam aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatühü.

Kadir-i Mutlak olan Rabbimiz Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Bizler aciz, günahkar kullarız. Bu Kutsal gün ve gecelerde bizi daha da ihlas sahibi, imanı kuvvetli kullarından eylemesini diliyoruz.

Berat Kandili’ni henüz geride bıraktık. Beraatımızın temiz olmasını diliyoruz. Elhamdülillah, bizi irşad edenden, bize imamlık yapandan, yüksek makamlardakilerden bize temiz bir Beraat vermesini diliyoruz inşaAllah. Ve yeni bir yıla girmişiz gibi gözüküyor. Zikri farklı, sohbeti farklı, değişik insanlar geliyor. Vazifemiz de, inşaAllah biz ölene kadar devam ediyor, bırakmak yok. Elhamdülillah.

Her biriniz, burada kendi milletinizi temsil ediyorsunuz. Biraz da böyle bakmamız gerek. Tıpkı Sahabe-i Kiram’ın kendi topluluklarını temsilen, kendi insanlarını temsilen gelmiş oldukları gibi. Bizler hiçbir şey değiliz. Hiç kimse değiliz. Ancak Allah’tan, bizi de İslam’ın Nuru’nu yayanlardan olmaya talip kılmasını diliyoruz. En azından oturup kendi milletiniz, kendi aileniz için dua edeceksiniz. Kutsal Gün ve Gecelerde sadece kendiniz için dua etmeyin. Birçok insan yalnızca kendileri için dua ediyorlar, ne için dua edeceklerini de bilmiyorlar. Yüzde doksan dokuz, yine Dünyevi şeyler diliyorlar. O zaman neyin hakiki olduğunu anlamıyorsun demektir. Dünyevi bir şeyler istesek bile, Ahiret vazifelerimizi daha rahat yerine getirebilmek içindir. Çünkü Peygamberlerin bu dünyaya gönderilmelerinin sebebi dünyevi işler değil, Ahiretle ilgili vazifelerdir. Hiçbir Peygamber nasıl daha çok dünyanın içine batacağımızı öğretmek için gönderilmemiştir. “Dünyadan yüzünüzü çevirin,” demişlerdir.

Çoğu kişi Ahir Zamanda olduğumuzu unutuyor. Birçokları hatırlamak istemiyor, diğerlerine de hatırlatmak istemiyorlar. Milletlerimizin içine düştüğü zulüm hala devam ediyor ve Sahibul Zaman çıkana kadar da devam edecek. Dediğim gibi, sizler kendi milletlerinizi temsil ediyorsunuz. Ümmetin başına neler geldi, durup bir düşünün. Herkes birlik çığırtkanlığı yapıyor da, sizi birleştirecek olan şey ne? Hiç kimse anlamıyor. Batılda birleşemezsiniz. Batılda da birleşebilirsiniz elbet ama Hak değildir. İnsanlar futbolda da birlik olabilirler. Bu dünyada da, şeytanda da birleşebilirler; bu da bir birliktir. Çoğu kişi batılda birleşecek.

Ümmetimiz ne zorluklardan geçtiler. İslam’ı almak, İslam Nimetini alabilmek, imanın şerefini taşıyabilmek ne kadar güçtü. Ve Hilafetin kaldırılmasından beri o şerefi yitirmeye başladılar, bıraktılar. Ve bu yüzden cezalandırılıyoruz. O halde böyle küçük bir Dergahta, küçük bir toplulukla bizim vazifemiz nedir? sadece bunu hatırlar, ve, “Ben hiçbir şey değilim. Ancak kendi milletimi temsil ediyorum. Bu cemaatteki insanlarla daha iyi ilişkiler kurmaya çalışayım o zaman,” dersin. Böyle yaptığında, Ümmetin Hak üzere birleşebileceği tohumları ekiyorsun demektir.

Bir bina için, yemek yemek ya da keyif yapmak için bir araya toplanmıyoruz burada. Şeyh Efendi’nin defalarca söylediği gibi, burası bir sosyal kulüp değil. Yaptığımız her şey, ister düğün olsun, ister cenaze veya Bayram ya da herhangi bir kutlama, bir araya gelme olsun, eğer Hak ve batılın ayrımını, Hak ve batılın ne olduğunu anlamamızı sağlamıyorsa, o şey malayanidir. Onun içinde sarhoş olup gitmemize sebep oluyorsa, malayanidir. Diğer her şey yalnızca biraz oyalanmak içindir; ancak burada olmamızın asıl sebebi ibadet etmektir. Burada olmamızın esas nedeni, kendimizi ve Rabbimizi bilmemiz, yaradılış gayemizi yerine getirmektir. Diğer her şey gelip geçicidir.

Tez zamanda Allah Sahibul Zaman’ı göndersin inşaAllah. Allah, ona hizmet edenlerle beraber olmayı bağışlasın bize. Allah beni affetsin, hepinizi korusun.

El Fatiha.

Amin.

Selam aleykum ve Rahmetullah.

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdülkerim El-Kıbrisi'nin (ks) Halifesi

New York

Osmanlı Dergahı

16 Şaban 1438

11 Mayıs 2017

Sohbetin İngilizce orijinal metnine buradan ulaşabilirsiniz.

81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page