top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsmanli Naksibendi Hakkani

"EvliyaAllah'ın Önemi"


BismillahirRahmanirRahim

Eğer EvliyaAllah ile bağlantını sıkı tutuyorsan, ateşin ortasında bile olsan; onlar gelir ve seni oradan alıp güvenli bir yere koyarlar. Eğer, ‘Benim EvliyaAllah’a ihtiyacım yok’ diyorsan, öyleyse git kendi kendini savun. Allah dostunu istemiyorsun, yani Allah’ı istemiyorsun. Çünkü Allah (svt) söylüyor; “Benim dostlarım ne isterlerse, ben onlara veririm. Onlar ne isterse istesin, ben onlara veriyorum.” Kıyamet Günü’nde herkesin çok korkacağı bir ses gelecek ve o ses soracak; “Bu kimselerin sevdiği bir Allah dostu var mı ki; onları sevdikleriyle birleştireyim. Hiç kimse var mı?”

Sevgi; insanlar sevgiden bahsedip duruyor; dinde sevgi, Allah sevgisi, onun sevgisi, bunun sevgisi… Eğer Allah’ın sevdiğini sevmiyorsan, hepsini unut, bitmiştir. Çünkü Allah seni, O’nun sevdiklerinin sevgisi uğruna yarattı. Allah (svt) tüm yaratımını, Peygamber’in (sav) sevgisi için yarattı. Şimdi sen, ‘Peygamber’i sevmiyorum’ mu diyorsun? ‘Ben sadece Allah’ı seviyorum’ mu diyorsun? Allah, ‘Ben sevgini kabul etmiyorum’ diyor. Eğer Peygamberi sevmiyorsan, tabi ki de Allah senin sevgini kabul etmez. Sevgiyi bırak, Allah diyor ki; ‘Eğer sana bir iyilik yapana minnet duymuyorsan, senin bana duyduğun minneti de kabul etmem.’ Biri sana iyi bir şey yaptı ve ona teşekkür etmiyorsun, Allah’a teşekkür ediyorsun. Allah diyor ki; ‘Bunu kabul etmiyorum. Reddediyorum.’ Evet, yani Babullah, Allah’ın (svt) kapısı…

Bizler aciziz ya Rabbi, inşaAllah bizi Şeyhimiz’den ayırma. Fiziksel olarak ayrı olmamıza rağmen, ruhlarımızın her zaman onunla olmasına izin ver, fiziksel varlığımızla da her zaman onun yolu için çalışmamızı sağla. Fatiha.

Şeyh Lokman Efendi Hz.

Sahibul Sayf Şeyh Abdülkerim el-Kıbrısi el-Rabbani (ks) Halifesi

21 Muharram 1436H

12 Kasım 2014

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page